Kosten zonnepanelen

De kosten van een zonnepanelensysteem

Het kopen en plaatsen van de zonnepanelen is afhankelijk van je eigen budget en hoelang je nog in het huis wil wonen. De prijzen en kwaliteit van de zonnepanelen zijn de laatste jaren erg goed. Relatief gezien met 10 jaar geleden zijn zonnepanelen nu veel goedkoper dan toen, veel beter qua kwaliteit en de opbrengst is vele malen groter.

De kosten zijn afhankelijk van de behoefte:

  • Hoeveel en welke soort panelen u geplaatst wilt hebben
  • Welk systeem moet worden geplaatst
  • Welk soort omvormer geïnstalleerd moet worden
  • Bekabeling (tussen de omvormer, panelen en het net)
  • De materialen en man uren er nodig zijn

Als je nu zonnepanelen op je dak laat plaatsen, krijg je de BTW terug van de kosten die gemaakt zijn en je hebt binnen 10 jaar de kosten al gedekt met de opbrengsten. Wachten levert in dit geval niet wat op.

Wij geven 10 jaar garantie op het door ons uitgevoerde installatiewerk. De vele soorten panelen en systemen hebben vaak ook andere garanties. Wij werken vaak met 1ste klas materialen en onderdelen van AEG en Solar Edge. De garantie die AEG geeft op zonnepanelen is 20 jaar en 25 jaar opbrengstgarantie. Op Solar Edge heeft u 12 jaar garantie en 25 jaar garantie op optimizers.

De BTW regeling

Als de panelen geplaatst zijn, is het opwekken begonnen! Wij hebben een extern bedrijf dat vervolgens de BTW-regeling in werking stelt. Dit kost eenmalig €75,-. Van de kosten die zijn gemaakt voor het plaatsen van de panelen en de installatie, kan 21% terug gevorderd worden van de belasting. Op een montage van €5000,- kan bijvoorbeeld €1050,- worden terug ontvangen. Dit is voor de meeste klanten een aantrekkelijke ‘subsidie’.

 

Wilt u graag meer weten over de kosten? Neem contact met ons op of vul een offerte in en wij maken vrijblijvend een offerte voor u.